Madonna is de best verdienende muzikant

Met ruim 92 miljoen euro staat Madonna bovenaan een lijst die zakenblad Forbes samenstelde van de 25 best verdienende muzikanten. Dit betekend dat ze het afgelopen jaar meer verdiend heeft dan welke andere muzikant dan ook.

The Queen of pop haalde het meeste geld binnen met haar kledinglijn en parfum (Truth or dare) maar ook met het laatste gedeelte van haar “MDNA”-tour.

De tweede plaats was weggelegd voor Lady Gaga, zij verdiende afgelopen jaar een kleine 59 miljoen euro. Doordat Gaga de tweede helft van haar tournee moest afzeggen wegens een zware heupoperatie is de zangeres dus heel wat geld mislopen. Anders had ze wel eens bovenaan de lijst kunnen staan met bijna 150 miljoen euro. De verkoop van nieuwe album “ARTPOP” telt nog niet mee, omdat de lijst gaat over de periode van 01 juni 2012 tot juni 2013..

De meeste artiesten die je in de lijst kan terugvinden verdienen vooral veel geld met hun optredens. Zo staat Bon Jovi op nummer 3 met ongeveer 58 miljoen euro en Goldplay sluit de top 5 af met 47 miljoen euro.

Enkele artiesten verdienen het grootste deel van hun geld aan niet-muzikale ondernemening. Dr. Dre aan zijn koptelefoons en Sean ‘Diddy’ Combs aan wodka.

Maar er staat ook een Nederlander in de lijst nl. DJ Tiësto, hij verdiende afgelopen jaar ongeveer 23,5 miljoen euro en sluit hiermee de lijst af. De enige andere dj in de lijst is Calvin Harris, goed voor een 13de plaats met 34 miljoen euro.

Justin Bieber is de jongste artiest is de lijst, hij verdiende bijna 43 miljoen euro, gevolgd door de hotties van One Direction die goed waren voor 31 miljoen.