Bandits zet Lotto Arena in Vuur en Vlam.

door Dorien:

Bandits zet Lotto Arena in Vuur en Vlam.

Op vrijdag 01 november 2013 vond de eerste editie van Bandits & Friends plaats in de Antwerpse Lotto Arena. Maar liefst 3.500 Banditas (zo noemen de jongens hun fans) wouden dit feestje voor geen goud missen en kwamen hun idolen dan ook gillend, met vele spandoeken met “We love Bandits” op, aanmoedigen.

Op muzikaal vlak verschenen de jongens niet onervaren aan de aftrap van hun grote concert. Vijf jaar geleden hebben Jasper, Thomas, Tim en Toon elkaar ontmoet en zijn ze elkaar gevolgd in dit muzikale avontuur dat gebaseerd is op een hechte vriendschap. De Nederlandstalige Pop-Rock muziek is hun handelsmerk en dit bracht hen al op diverse grote podia in België.

De middag werd in gezet met Bandits nieuwe single “Onze Nacht”. Dit was meteen het startschot van een fris en sfeervol concert. Ook hun hits “’t Kan niet op” en “Tweelingzus” werden luidkeels meegezongen. Stiekem zag je zelfs ouders mee zingen, wat alleen maar positief kan zijn, want zo zie je dat Bandits een divers publiek kan bekoren.

De temperatuur ging nog een paar graden stijgen toen ze hun eerste gast aankondigden. Niemand minder dan Ian Thomas verscheen op het podium en bracht er samen met Bandits zijn hits “Dancefloor in Five” en “Rain”. Het eerste muzikale hoogtepunt was de “Funky medley” waarin ze samen met Ian een leuke mix brachten van “I blurred Lines” van Robin Thicke, “Treasure” van Bruno Mars en “Can’t hold us” van Macklemore & Ryan Lewis.

Na een paar solonummers was het tijd om de verrassingsgast aan te kondigen. Niemand minder dan Silke Mastbooms (2de in The Voice van Vlaanderen 2012) maakte haar opwachting en bracht “The Spark” en “Easy Lover” samen met Bandits. Met “Tijd van ons leven” en “Niets houdt me tegen”, en nog een leuke medley, waren we al gauw toe aan de pauze.

Tijdens de pauze konden we Ian Thomas even spotten en vroegen we hem naar zijn band met Bandits en of hij blij was dat ze hem uitgenodigd hadden voor dit concert. En dit wist hij TeenBizz te vertellen: “Ik vond het een geweldig tof optreden, ik heb er van genoten! Ik ben dan ook blij dat ze mij hiervoor gevraagd hebben. Wat mijn band met Bandits is? We zijn hele goede vrienden, ook naast het podium. We maken altijd lol met elkaar. Als ik ooit een concert geef waarop ik vrienden uitnodig, mogen zij ook zeker komen zingen!”

Na de pauze was er plaats voor een drumbattle tussen Toon en Sean D’Hondt (JIM, Nailpin), dat luidkeels onthaald werd door de fans! Toen “This is what it feels like” weerklonk, kwam ook JIM-collega Eline de Munck, Sean en Bandits vervoegen op het podium. Het was zo perfect dat je haast vergat dat het een nummer van Armin Van Buuren was. Het tweede muzikale hoogtepunt was wanneer ze “California girls” van Katy Perry ten gehore brachten en Ian Thomas de raps kwam verzorgen. Het publiek ging helemaal uit hun dak! Nadien werd het tijd om een rustiger moment in te lasten dit met “Magie” en hun gloednieuwe single “Dichter bij jou”, een ontroerende ballade waar Wouter Berlaen zijn medewerking aan verleende. Daarna maakte de laatste gaste haar opwachting, namelijk de Antwerpse Hip Hopster Slons Dievangons. Slongs zorgde voor een aangepaste rap wanneer Bandits de boel op zijn kop zette met “Thunder”. Daarna bracht ze haar geslaagde debuutsingle “Lacht nor mij”.

Toen Slons het podium af kwam wist ze met haar enthousiasme geen blijf en vertelde ze ons: “Wat een eer om hier te mogen staan! Bandits toont aan dat er nog veel talent in Vlaanderen is! Ik ben ontzettend blij en vereerd dat deze coole mannen deze coole madam uitgenodigd hebben, dit is wel de kleine tempel naast het grote Sportpaleis he!”

Intussen liep het concert op zijn einde en werden nog enkele grote hits gespeeld waaronder “Vuur en Vlam”, “Stop” en “Wake me up”. Toen de jongens het podium verlieten werd er luidkeels “WE WANT MORE” geschreeuwd door de Banditas. De jongens vonden het nog niet luid genoeg en gingen hun fans nog wat teasen door via het grote scherm teken te doen dat ze nog meer moesten horen. Toen de lotto arena begon te daveren, besloten de jongens nog een toegift te brengen. Deze keer was Sean de drummer van dienst, Toon nam de piano voor zijn rekening en Thomas, Tim en Jasper besloten om hun fans eens te gaan begroeten en gingen in het publiek staan tijdens dat ze Maroon 5’s “This Love” brachten. Het concert werd afgesloten met hun grote hit “Tijdbom”.

Na afloop konden we nog even polsen naar de reacties:

Eline De Munck: “Ik vond het een ontzettend leuk optreden. Ik werd zelfs even emotioneel toen de Banditas bordjes in de lucht gingen steken met daarop: ‘Banditas one happy family’. Het is ook leuk om te zien hoe Bandits groeit, ik weet nog dat ze in hun beginperiode langs kwam bij “Fuzz” (programma op muziekzender JIM), en vandaag staan ze in de Lotto Arena! Ik heb enorm veel respect voor hen. Hopelijk worden ze nu eindelijk geapprecieerd en krijgen ze airplay op de radio!”

Sean D’Hondt: “Het is gewoon hallucinant dat ze hier op deze plaats staan! Gewoon fantastisch! Het is dan ook een hele eer dat ze mij gevraagd hebben om hier te komen drummen en mee zingen. Op hun leeftijd was ik ook al bezig met muziek, maar ik ben nooit zo ver geraakt! Ik ken ze al van toen ze bij “Fuzz” langskwamen met hun eerste singles, en achter de schermen schreef ik ook al liedjes voor hen. Zo trots als hun vader zal ik wellicht niet kunnen zijn, maar het komt in de buurt!”

 En hoe ervaren de jongens van Bandits hun eerste grote concert?

“Het is een unieke ongelofelijke ervaring. Gewoon een droom die in vervulling gaat. Zovele Banditas die aanwezig waren en uitbundig meededen, geweldig gewoon, we hebben de beste fans ter wereld!!! En we gaan nu nog volop nagenieten van deze onvergetelijke dag!”

Laat het duidelijk zijn dat Bandits jong en oud overtuigd heeft met hun eerste grote concert.

Volgende maand kan je op Ketnet alvast kijken naar een concertregistratie van “Bandits & friends”. Dit najaar zal ook nog de ballade “Dichter bij jou” verschijnen op single en volgend voorjaar wordt hun 2de Nederlandstalige album verwacht!

Meer info op www.bandits.be

DSC_5313