Allessandro naar Kiev voor Junior Eurovisie Songfestival

Alessandro stapt op donderdag 28 november op het vliegtuig naar Kiev en heeft een bijzondere missie. Aan de jonge zanger is namelijk de eer om de punten uit de delen tijdens de Liveshow van het Junior Eurovisie songfestival in Kiev. Alessandro ziet dit als een grote eer. De uitnodiging was voor hem een grote verrassing. “Ik kwam thuis en bij de computer hangt een lijstje van wat ik allemaal moet doen. Daar zag ik ineens Kiev bij staan en ik dacht dat het om een optreden in een discotheek ging. Toen ze thuiskwam vertelde mijn moeder dat ik was uitgekozen om naar Kiev te gaan. Ik was echt super verrast, had dit nooit verwacht”.

Alessandro mag een iemand meenemen tijdens de reis en dat gaat zijn moeder Rosita worden. Ook zij heeft er heel veel zin in. Alessandro zal vier dagen in Kiev blijven. De eerste dag hebben ze niet veel te doen. “Dan ga ik een beetje de stad in cultuur snuiven”, aldus de jonge zanger. Vrijdag is de generale repetitie. “Dat stelt weinig voor, ik moet dan oefenen hoe ik in het Engels de punten ga geven”.

De uitzending van het Junior Eurovisie Songfestival is op zaterdag 30 november live te zien van 19.00 tot 21.00 uur op Zapp/Ned3. Voor Alessandro was het wat school betreft geen probleem om te gaan. “Ik heb CKV week en ik mis maar twee dagen school.Bovendien is Oekraïne een land waar een heel andere cultuur is, dus dat kan ik mooi combineren”.

Alessandro veroverde in 2012 tijdens het Junior Songfestival de tweede plaats met zijn liedje Una Chica Especial en is maar wat blij met zijn bijzondere rol tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Deze rol is dit jaar nieuw. Alessandro kan niet wachten om te vertrekken.

Door: Annemiek Cornelissen